swe  dk

GRATIS RÅDGIVNING

​Våra experter står till förfogande med rådgivning

Rådgivningen är kostnadsfri

och inte bindande

Kontakta:

WaterCare

Stejlebjergvej 14

DK-5610 Assens

Tfn +45 70 25 65 37

info@watercare.dk

​Infiltration av takvatten från en industrihall på 886 m2 - Faskintunnel

​I natursköna miljöer på Sydfyn expanderas ett produktionsbolag med en ny industrihall på hela 886 m2. Företaget är inte anslutet till det allmänna avloppssystemet och ansvarar själv för att avskaffa regn- och takvatten från grunden och den nya tillbyggnaden. Därför etablerar man en WaterCare Faskintunnel på 20,3 m3 för infiltration av takvatten från den nya industrihallen.

​En 7000 l regnvattenanläggning från WaterCare etableras för att samla upp takvatten i syfte att använda vattnet för bland annat toalettspolningar, tvätt av maskiner och i produktionen. Detta innebär stora besparingar för företaget och de resterande stora volymerna av takvatten dräneras effektivt genom en faskintunnel som ensam kan rymma 20,3 m3 regnvatten.

Effektiv installation av endast två personer

WaterCare Faskintunnel har designats och konstruerats för enkel hantering och snabb installation på plats. Änd- och mittmodulernas ingjutna lyftöglor ser till att man enkelt kan lyfta modulerna individuellt och flytta dem till önskad plats på byggplatsen.

​”Jag var spänd på att se hur det var att arbeta med faskintunnlarna, men det gick riktigt bra. Det är fantastiskt lätt att hantera, eftersom det nu kan ske maskinellt. Det är en stor fördel jämfört med traditionella regnvattenkassetter som måste hanteras för hand. Vid installation är de både snabba och enkla att hantera och montera. Det är en bra och enkel produkt att arbeta med.” - Claus Jørgensen, entreprenör hos Palle Johansen Assens Murer- og Entreprenørforretning A/S

​Steg-för-steg:​

1. Plats

Den hållbara bottnen täcks av ovävd geotextil. Modulerna placeras sedan ut med hjälp av ingjutna lyftöglor. Markpersonalen sätter modulerna säkert på plats med korrekt överlappning.

​2. Montering

Alla modulerna har lyfts säkert på plats med hjälp av maskinlyft och stöd av markpersonal. Modulerna monteras därefter med borrning av sex självgängande skruvar vid varje överlappning.

3. Fastsättning

Installationens rörsystem skärs snabbt upp med hjälp av modulens fördefinierade skärpunkter. Ett inlopp på Ø110 borras här med hjälp av en kopparborr och ventilationsrör med vinkelslip.

4. Avslut

Fyllningslagret av sand fördelas sedan runt faskintunneln med hjälp av nedkast från maskin. Sanden komprimeras löpande och installationen avslutas med bottensäkrings- och bärlager.

Läs mer om WaterCare Faskintunnel >

​WaterCare

Stejlebjergvej 14

DK-5610 Assens

Danskt org-nr: 26 01 76 37

​​

KONTAKT​

​Telefon: +45 70 25 65 37

E-post: info@watercare.dk

Order: ordre@watercare.dk

Faktura: bogholderi@watercare.dk

Se våra öppettider HÄR